Kattints Kattints

All on 4 fogpótlás: a mosoly újjászületése | KG Dental

HU EN DE

All on 4 fogpótlás

A fogászati technológia rohamos fejlődése lenyűgöző, és az All-on-4 fogpótlás kiemelkedő példája ennek a fejlődésnek. Ez a forradalmian új megközelítés nem csupán egy korszerű fogpótlási lehetőséget kínál a teljes fogazatukat elvesztő páciensek számára, de az életüket is átalakítja. Az All-on-4 nem csupán a fogak pótlásáról szól, hanem az önbizalom és az életöröm visszanyeréséről is. A fixen rögzített fogsor stabilitást és komfortérzetet biztosít, ezáltal javítja a páciensek életminőségét.
All on 4 fogpótlás: a mosoly újjászületése | KG Dental

Mi az az All on 4 fogpótlás?

Az All-on-4 fogpótlás egy forradalmian új fogászati technika, amely teljes fogazat pótlására szolgál. A hagyományos implantátumokkal ellentétben, ahol 6-8 implantátum beültetésére is szükség lehet, az All-on-4 mindössze 4 implantátumot használ.

Mik az All on 4 fogpótlás előnyei?

Azonnali eredmények:

Az All-on-4 fogpótlás egyik legkiemelkedőbb előnye az azonnali eredmény. A beavatkozás során a fogorvos beülteti a négy implantátumot, és azonnal rögzíti a fogsort. Ez azt jelenti, hogy Ön még aznap távozhat a rendelőből teljesen helyreállított mosolygással.

Minimálisan invazív sebészet:

Az All-on-4 eljárás minimális beavatkozást igényel, ellentétben a hagyományos implantációs eljárásokkal. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a vágás és a varrás, gyorsabb a gyógyulás, és kevesebb a kellemetlenség.

Költséghatékonyság:

Az All-on-4 fogpótlás költséghatékony megoldást kínál a teljes fogazat pótlására. Mivel mindössze négy implantátumra van szükség, a beavatkozás olcsóbb, mint a hagyományos implantációs eljárások, amelyek 6-8 implantátumot is igényelhetnek.

Továbbfejlesztett stabilitás és funkcionalitás:

Az All-on-4 fogpótlás stabilitása és funkcionalitása kiemelkedő. A négy implantátum szilárd alapot biztosít a fogsornak, így Ön biztosan érezheti magát evés, beszéd és mosolygás közben.

Esztétikailag tetszetős eredmények:

Az All-on-4 fogpótlás természetes megjelenésű. A fogsor tökéletesen illeszkedik az ínyhez és a fogakhoz, így senki sem fogja észrevenni, hogy implantátumokat visel.

Hogyan készüljünk fel az All on 4 fogpótlás napjára?

A beavatkozás minimálisan invazív, és gyors gyógyulást biztosít. Azonban fontos, hogy megfelelően felkészüljünk az All on 4 fogpótlás napjára, hogy a beavatkozás zökkenőmentesen menjen végbe.

1. Konzultáció:

Az első lépés egy konzultáció a fogorvossal. A konzultáció során a fogorvos megvizsgálja a fogait, és meghatározza, hogy Ön alkalmas-e az All on 4 fogpótlásra.

2. Elővizsgálatok:

A konzultációt követően elővizsgálatokra lesz szükség. Ezek az elővizsgálatok általában a következőket foglalják magukban:
 • Röntgenfelvétel: A fogorvos röntgenfelvételt készít a fogairól és az állcsontjáról, hogy megállapítsa a csontállomány minőségét és mennyiségét.
 • CT-vizsgálat: Bizonyos esetekben CT-vizsgálatra is szükség lehet a csontállomány pontosabb térbeli ábrázolásához.
 • Vérvétel: A vérvétellel ellenőrzik az általános egészségi állapotát, és kizárnak esetleges ellenjavallatokat.

3. Fogászati kezelések:

Az All on 4 fogpótlás beültetése előtt el kell végezni a szükséges fogászati kezeléseket. Ezek a kezelések a következőket foglalhatják magukban:
 • Fogszuvasodás kezelése: A fogszuvasodást és a fogínybetegségeket kezelni kell a beavatkozás előtt.
 • Foghúzás: Amennyiben szükséges, a fogorvos eltávolítja a szuvas, menthetetlen fogakat.
 • Csontpótlás: Bizonyos esetekben csontpótlásra is szükség lehet a beavatkozás előtt, hogy a csontállomány megfelelően támogassa az implantátumokat.

4. Étrendi és életmódbeli változtatások:

Az All on 4 fogpótlás beültetése előtt javasolt bizonyos étrendi és életmódbeli változtatásokat végrehajtani. Ezek a következők:
 • Dohányzás elhagyása: A dohányzás ronthatja a gyógyulást, ezért javasolt a beavatkozás előtt abbahagyni a dohányzást.
 • Alkohol fogyasztásának csökkentése: Az alkohol fogyasztása ronthatja a véralvadást, ezért javasolt a beavatkozást megelőzően csökkenteni az alkoholfogyasztást.
 • Egészséges étrend: Az egészséges étrend segíti a szervezetet a gyógyulásban.

5. A beavatkozás napján:

Az All on 4 fogpótlás beültetése általában ambulánsan történik. A beavatkozás előtt könnyű reggelit fogyaszthat, de ne igyon alkoholt és ne dohányozzon. A beavatkozás néhány óráig tarthat, és helyi érzéstelenítésben történik.

A beavatkozás után:

 • Fájdalom és duzzanat: A beavatkozást követően enyhe fájdalom és duzzanat jelentkezhet. A fájdalom csillapítására a fogorvos vényköteles fájdalomcsillapítót írhat fel.
 • Hideg borogatás: A duzzanat csökkentésére hideg borogatást alkalmazhat.
 • Étrend: A beavatkozást követően javasolt lágy ételeket fogyasztani.
 • Szájhigiénia: Fontos, hogy a beavatkozást követően fokozottan ügyeljen a szájhigiéniára.

A gyógyulási időszak általában 6-8 hét.

A KG Dental büszkén ajánlja az All on 4 fogimplantátumot, amely továbbra is forradalmasítja a fogpótlás világát. Forduljon hozzánk, és fedezze fel, hogyan segíthet ez a módszer Önnek egy magabiztos és teljes mosoly elérésében.
Kérjen időpontot most!

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
Időpontfoglalás