Kattints Kattints

Fogbeültetés implantátummal: az eljárás menete és részletei | KG Dental

HU EN DE

Fogbeültetés implantátummal: az eljárás menete és részletei

A KG Dental mosonmagyaróvári klinikán több évtizedes szakmai tapasztalattal büszkélkedhetünk, ahol a generációk óta megőrzött bizalom és biztonság a legfőbb értékeink. Az alábbiakban ismertetjük a fogbeültetés implantátummal történő folyamatát, mely a hiányzó fogak pótlásának egyik legmodernebb módszere.
Érdekel a lehetőség!
Fogbeültetés implantátummal

Mi az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy kis titán csavar, amelyet közvetlenül az állkapocs csontjába helyeznek, és amely a hiányzó fog gyökere helyett szolgál. A titán azért az ideális anyag erre a célra, mert biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy az emberi test jól fogadja, és nem okoz immunválaszt. Az implantátum idővel összeolvad a csonttal, így stabil alapot nyújt a koronának, hídnak vagy műfogsornak.

Fogbeültetés implantátummal: a művelet menete

A fogbeültetés implantátummal több lépésből álló folyamat, amelynek során először is alapos szájüregi vizsgálatot végzünk, beleértve a röntgen és CT felvételeket is, hogy a fogorvos pontos képet kapjon az állkapocs állapotáról és a beavatkozás tervezhetőségéről. A fogbeültetés implantátummal első szakasza magában foglalja az implantátum helyének előkészítését, majd a titán csavar behelyezését.
Fogbeültetés implantátummal

A fogbeültetés implantátummal gyógyulási szakasza

Miután az implantátumot behelyeztük, következik a gyógyulási fázis. Ez az időszak kulcsfontosságú a fogbeültetés implantátummal sikeressége szempontjából, mivel ekkor nő össze a csont az implantátummal, biztosítva annak stabilitását. Ez a szakasz általában 3-6 hónapig tart.

Fogbeültetés implantátummal: a korona rögzítése

A fogbeültetés implantátummal utolsó lépése a műfog vagy korona rögzítése az implantátumra. Ez a korona teljes mértékben az Ön többi fogához igazodik majd színben, formában és méretben, így a lehető legtermészetesebb megjelenést biztosítva.
Fogbeültetés implantátummal: a kezelés előnyei
A fogbeültetés implantátummal számos előnnyel bír, beleértve a természetes fogakhoz hasonló funkcionalitást, a hosszú távú stabilitást és a csontvesztés megelőzését. Ezen felül a fogbeültetés implantátummal lehetővé teszi, hogy pácienseink magabiztosan mosolyoghassanak, és zavartalanul élvezhessék kedvenc ételeiket.

Miért lehet szükségem fogászati implantátumra?

Ha egy vagy több foga hiányzik, a fogbeültetés implantátummal kiváló megoldást jelenthet a fogpótlásra. Számos előnnyel jár, többek között:Fogimplantátum
  • Tartós és megbízható: A fogászati implantátumok hosszú távú megoldást jelentenek a foghiány pótlására. Jól bírják a rágást és a harapást, és megfelelő ápolás mellett évtizedekig is tarthatnak.
  • Természetes megjelenésűek: A műfogak és koronák, amelyeket az implantátumokra rögzítenek, tökéletesen illeszkednek a természetes fogazathoz, így mosolyoghat, nevethet és eszhet anélkül, hogy aggódnia kellene a fogai miatt.
  • Javítja az önbizalmat: A hiányzó fogak miatt sok ember önbizalomhiányban szenved. A fogbeültetés implantátummal segítenek visszanyerni a mosolyát és az önbizalmát.
  • Megőrzi a csontállományt: A hiányzó fogak a csontállomány elvesztéséhez vezethetnek. A fogászati implantátumok segítenek megőrizni a csontállományt az állkapocsban.
  • Könnyen tisztíthatóak: A fogászati implantátumok ugyanúgy tisztíthatók, mint a természetes fogak. Fogkefével és fogselyemmel kell őket tisztítani naponta kétszer.

Mit a teendő a fogbeültetés után?

Az eljárás után az alábbiak tapasztalhatók:
  • Duzzanat
  • Fájdalom
  • Vérző íny
Ezek a tünetek általában néhány nap múlva enyhülnek. Fogorvosa fájdalomcsillapítókat javasolhat a kellemetlenség enyhítésére.
Az első néhány hétben lágy ételeket kell fogyasztani, amíg a gyógyulási folyamat befejeződik. Fontos, hogy a beültetett területet gondosan tisztítsa, hogy megakadályozza a fertőzést. Természetesen a KG Dental fogorvosai megfelelő tájékoztatás nyújtanak pácienseinknek az eljárás utáni időszakra is. 

Hogyan vigyázzak az implantátummal készült fogpótlásomra?

A fogbeültetés implantátummal elvégzett kezelés után fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása. Ez magában foglalja a napi kétszeri fogmosást és a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseket. Különös figyelmet kell fordítani az implantátum körüli területek tisztán tartására, hogy elkerüljük a lehetséges gyulladásokat és a fogíny problémákat.

A KG Dentalnál a fogbeültetés implantátummal nem csak egy beavatkozás, hanem hosszú távú elköteleződés a pácienseink egészsége és kényelme iránt. Amennyiben többet szeretne megtudni a fogbeültetés implantátummal kapcsolatos lehetőségekről, vagy ha időpontot szeretne foglalni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek Önnek a legszebb mosoly elérésében.
Időpontot kérek!

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás