Kattints Kattints

Foghiány következményei: ezek a hosszútávú hatásai, ha nem pótoljuk a fogakat

HU EN DE

Foghiány következményei

A fogak hiányának elhanyagolása komoly következményekkel járhat, melyek nemcsak esztétikai problémákat okoznak, de hosszú távon a fogászati és általános egészségi állapotra is kihathatnak. Az arcszerkezet természetes formájának megváltozása és a mosoly megjelenésének befolyásolása mellett a KG Dental szakorvosai kiemelik, hogy a hiányzó fogak pótlásának elmulasztása növelheti a fogágybetegség kockázatát, mely a felnőttkori fogvesztés vezető okai közé tartozik. Rendszeres fogorvosi ellátás és a megfelelő fogpótlási módszerek alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a hosszú távú fogászati és általános egészségünket.
Foghiány következményei: ezek a hosszútávú hatásai, ha nem pótoljuk a fogakat

1. Tartós csontvesztés az állcsontban

Az elmaradt fogpótlás súlyos következményekkel járhat: ilyen különösen a tartós csontvesztés, ami az állkapocs egészséges stimulációjának hiányához vezet. Az izomszövetek és a csontszövetek leépülése következik be, amint megszűnik a szükséges stimuláció. Ez a sorvadás reszorpcióhoz vezet, ami negatívan befolyásolja az állkapocs mozgékonyságát, és némelyeknél állkapocsfájdalmat okozhat.
A csontszövet lebontása nem csupán az állkapocs mozgását befolyásolja, hanem változásokat is okoz az arc szerkezetében, ami finom vonalak és ráncok kialakulásához vezethet a száj körül. Az orvosok különösen hangsúlyozzák a hiányzó fogak pótlásának fontosságát fogászati implantátumokkal, mivel ez az egyetlen fogpótlási lehetőség, amely biztosítja az állcsontnak azt a stimulációt, amely elengedhetetlen az egészséges állapot fenntartásához. A hagyományos fogsorok és hidak nem képesek biztosítani ezt az előnyt, ezért az implantátumok jelentik a hatékony és fenntartható megoldást a hiányzó fogak kezelésére.

2. A fogak elmozdulhatnak

A fogak közvetlen közelisége miatt állandóan nyomást gyakorolnak egymásra. Ha egy fog kiesik, a megmaradt fogak gyakran közelebb mozdulnak a hiányzó rész felé, hogy megpróbálják becsukni azt. Ennek eredményeként az ember harapása megváltozik, és a fogak elmozdulhatnak az optimális helyzetükből.
A helytelenül pozícionált fogak érzékenyebbek lehetnek a szuvasodásra és egyéb problémákra, például szájfájdalomra, rágási nehézségekre és fejfájásra. Az elmozdult fogak rossz harapáshoz vezethetnek, növelve annak esélyét, hogy sérülnek az étel rágása közben. A fogkiegyenesítő kezeléseket általában azért alkalmazzák, hogy korrigálják azoknak a betegeknek a harapását, akiknél az elmozdult fogak miatt nem illeszkedik megfelelően a harapás.

3. A fogak hiánya újabb fogászati problémákhoz vezet

A fogak hiánya növeli a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát, melyek a fogászati ellátás két leggyakoribb okát jelentik. Ennek eredményeként magasabb fogászati költségek merülhetnek fel a jövőben, amikor a pácienseknek kezelést kell igénybe venniük ezekre a problémákra.
Az ínybetegségek dominálnak a felnőttek körében történő fogvesztés okaként, tehát azok, akiknél elmarad a hiányzó fogak pótlása, valószínűleg több fogat veszítenek. A Healthline szerint az ínybetegség súlyos egészségügyi problémákkal is kapcsolódhat össze, mint például szívbetegség, cukorbetegség vagy tüdőbetegség.

Pótoltassa hiányzó fogait a KG Dental segítségével

KG Dental mosonmagyaróvári klinikája szívesen áll rendelkezésére a hiányzó fogak pótlásában. Tapasztalt fogorvosaink fogsorokkal, hidakkal és implantátumokkal, garantálják a hatékony és esztétikus megoldásokat. Kérjük, hívjon minket a további részletekért és az időpont egyeztetéséért, hogy személyre szabott kezelési tervet készíthessünk Önnek.
Kérje időpontját most!

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás