Kattints Kattints

GBT - Guided Biofilm Therapy | KG Dental Fogászat

HU EN DE
Airflow gép

A biofilm a fogbetegségek fő oka-de nem csak a fogbetegségeké

A szájüregi biofilm baktériumai rongálják a fogakat és a fogak környezetét, így különösen a fogínyt és a csontot, amelyek a fogakat a helyükön tartják.Sajnos ennél több bajt is okozhatnak: ezek a baktériumok mélyen bejuthatnak a szövetekbe, hogy aztán test szerte szétterjedve súlyos betegségeket okozzanak, különösen a szív-és érrendszer betegségeit és cukorbetegséget. További probléma, hogy a biofilm fogkövességgé alakulhat, ami csúnya is. A biofilmet el kell távolítani! Hatékonyan és fájdalommentesen. Ennek legjobb módja az irányított biofilm-terápia (Guided Biofilm Therapy vagy GBT).

Guided Biofilm Therapy

Egyetemekkel és fogorvosokkal kooperálva az EMS egy újklinikai protokollt dolgozott ki, amelynek célja a biofilm eltávolítása és a fogak egészségének hosszú távú fenntartása. Ez a protokoll a GBT. Lényege, hogy a professzionális szájhigiénét az otthoni eljárásokkal kombinálja. A káros biofilm kordában tartására jelenleg ez a legjobb módszer. 

Fájdalommentes

A GBT szerint végzett professzionális szájhigiéné jó közérzetet ad. Az eljárás inkább hasonlít egy spa-élményhez, mint fogászati kezeléshez. Fájdalommentes és egyáltalán nem rongálja a fogakat. A GBT átírja a múlt század 60-as éveiben írt játékszabályokat! Az EMS AIRFLOW® és PIEZON® PS No Pain eszközökkel csak víz, levegő és AIRFLOW®PLUS por szükséges, hogy győztes mosollyal szorítsuk vissza a káros biofilmet. Ebben a brosúrában arról van szó, hogyan védheti meg fogait a káros biofilmtől egy életen át. Ossza meg ezt az érzést a világgal is: mosolyogjon!

A biofilm rossz

A biofilm rejtőzködve támad. Nem látszik. Nincs szaga. Nem lehet érezni. Mégis: a fogszuvasodás, a fogágy-gyulladás és a fogvesztés vezető oka. Az EMS által kifejlesztettirányított biofilm-eltávolításieljárás alaposan és hiánytalanul számol le a biofilmmel.  

A biofilm alig látható

A fogak felszínén kialakuló vékony rétegben baktériumok milliói élnek: jók és rosszak. Ezt hívjuk biofilmnek. A táplálékunkkal táplálkoznak, és különösen szeretik a cukrot. A biofilm baktériumai a cukor lebontásával savat termelnek, ez pedig fogszuvasodást okoz. A biofilm naponta növekszik, de szabad szemmel alig látható. Nem csoda, hogy a szájüreg a baktériumok kedvelt bejárata a test belseje felé. 
Biofilm

A biofilmet 100%-ban el kell távolítani

Ne hagyja, hogy a kórokozók átvegyék az uralmat a szájüregében! Távolítsa el a biofilmet naponta háromszor otthon, és évente 2-3 alkalommal professzionális körülmények között, a GBT segítségével! A GBT akár 100%-ban eltávolítja a biofilmet. GBT nélkül a fogbetegség nehezen kivédhető, ráadásul a biofilm jelenléte nemcsupán a fogak egészségét veszélyezteti!

A biofilmet láthatóvá kell tenni

A GBT fontos eleme, hogy a biofilmet a fogakon és a fogínyen láthatóvá tesszük. Ezt az eljárást plakk festésnek nevezzük. A lépés azért fontos, mert enélkül nem lehetünk benne biztosak, mindent eltávolítottunk-e. Régebben nem létezett erre gyors megoldás, de a GBT-vel ez más nem probléma. A plakk festés azért is nagyon hasznos, mert segít a káros biofilm és a saját szövetek elkülönítésében, így a saját szövetek védelmében. Az eredmény azonnal látható: ha nem maradt festék, nem maradt biofilm! A GBT minimálisan invazív.  

A biofilm ezeket okozhatja: 

  • Szuvasodás, rossz lehelet, fogvesztés, implantátum elvesztése 
  • Gingivitis (ínygyulladás, ínyvérzés) 
  • Parodontitis = fertőzött, visszahúzódó íny

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás