Kattints Kattints

Kivehető műfogsor, protézis a KG Dental szakértelmével!

HU EN DE
protézis

Milyen előnyei vannak a kivehető fogsornak?

  • A műfogsorok közül a kivehető fogsor a legmegfizethetőbb megoldás manapság.
  • Minden kivehető fogpótlásunk saját fogtechnikai laboratóriumunkban készül, így minőségük garantált.
  • A kivehető fogsor nem komoly beavatkozás, így nem okoz Önnek fájdalmat vagy kellemetlenséget.
  • A kivehető műfogsorok gyorsan elkészíthetők, így rágóképessége egy héten belül helyreállhat.
  • A minőségi anyagokból készült és jó minőségű műfogsor esztétikus megjelenést biztosíthat Önnek.

Milyen esetekben ajánlott kivehető fogsor készítése?

  • Kivehető műfogsor részleges foghiány esetén
  • Ha csak néhány foga hiányzik, azaz még vannak stabil fogai, amelyekkel rögzíthető a kivehető fogsor, akkor kivehető fogsor készítését javasoljuk. A lényeg, hogy a fogsor stabilitását a megmaradt fogakhoz való rögzítés biztosítja. Ez különböző technikákkal történhet:

Ha felkeltette érdeklődését, keressen fel minket egy ingyenes konzultációra!

Kivehető részleges fogsor kapcsokkal rögzítve

Ez a megoldás a rögzített és a kivehető fogsor kombinációja. A gyártás sok időt vesz igénybe, és összetett fogászati munkának számít. Ez azonban számunkra nem jelent problémát, mert a fogpótlásokat saját fogtechnikai laboratóriumunk tapasztalt munkatársai készítik. Ez azt jelenti, hogy a fogpótlást készítő fogorvos és fogtechnikus közvetlen munkakapcsolatban áll egymással, így Ön még tökéletesebb kivehető részleges fogpótlást kap.

Ezt a megoldást sokkal esztétikusabbnak és tökéletesebbnek tartják. A meglévő fogakra híd készül, amelyre fémlemezre készült részleges fogsor készül. Ezt a fogpótlást egy vagy két oldalon egy speciális kapoccsal kötik a hídhoz.

Teleszkópos koronákkal rögzített nemesfém alapú fogsorok

Teleszkópos koronákkal rögzített nemesfém alapú fogsorokA teleszkópos fogsor egy ilyen kombinált fogpótlás, amely két részből áll:
  • A fogakra helyezett ún. primer koronákból. Ezek a koronák kis fémkupakok, amelyeket a páciens saját preparált fogaira ragasztanak.
  • A fogsor belsejében úgynevezett másodlagos teleszkópos koronák vannak. Ezek a koronák pontosan a szájban lévő elsődleges koronákra kerülnek, és a műfogsort a helyén tartják.
 


Rögzített műfogsorok

Kg Dental Implant Clinic - Magyar fogorvosi csapat, svájci minőségA rögzíthető, rögzített fogsor a kivehető és a rögzített fogsor kombinációja. Ezt a megoldást olyan esetekben ajánljuk, amikor az elülső fogak még megvannak, de az oldalsó őrlőfogak hiányoznak. A megmaradt fogakat híddal kötjük össze. A két oldalsó támasztófoghoz úgynevezett attachmenteket rögzítünk, amelyeket a kivehető fogsor kivehető részének illeszkedő részébe tolunk. Ez a megoldás azért előnyösebb, mert a rögzítő elemek, a fémkupakok nem látszanak, rendkívül stabil, a kivétel és behelyezés során a zománc nem sérül, így csökken a kilazulás veszélye.

Kivehető fogsor teljes foghiány esetén

Kg Dental Implant Clinic - Magyar fogorvosi csapat, svájci minőségTeljes fogatlanság esetén műanyag alapú műfogsorokat ajánlunk. Ez egy gyakori és esztétikus megoldás, de hátránya, hogy a megfelelő stabilitás nem mindig garantálható. Az akril műfogsorok szilárdsága aranyháló beépítésével növelhető.
 
Kiváló megoldás, amely egy hét alatt megszünteti a kivehető fogsor kellemetlenségeit.

A műfogsorok esetében a legnagyobb problémát az okozza, hogy a szájban nincsenek olyan rögzítési pontok, amelyek lehetővé tennék a rögzítést, és így megakadályoznák a csúszást. Az Alpha Bio implantátumok behelyezésével ez a probléma megoldható, mivel olyan stabil rögzítési pontok jönnek létre a szájban, amelyek tökéletesen alkalmasak a műfogsor rögzítésére. Európában és Magyarországon is egyre népszerűbb ez a megoldás, amely alapvetően megváltoztathatja és jelentősen javíthatja az Ön életminőségét is. 

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás