Kattints Kattints

Szájhigiénia | KG Dental Fogászat és Implantációs Központ

HU EN DE
szájhigiéniai kezelések

Szájhigiénia – ultrahangos fogkőeltávolítás a tiszta és egészséges fogakért

Az optimális szájhigiénia kialakítása és fenntartása az ápolt megjelenés és az egészséges élet elengedhetetlen feltétele. A fogak szépségének és funkciójának megőrzése érdekében rendkívül fontos a rendszeres, alapos fogápolás. Az alapos fogmosás, fogselyem, fogközti fogmosás számos betegség kialakulása ellen véd.

 
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen fel minket egy ingyenes konzultációra!

Milyen negatív következményei lehetnek az elhanyagolt szájápolásnak?

Az otthoni szájápolás és a félévenkénti rendszeres szájhigiéniai kezelés (sajnos a fogkő még alapos otthoni szájápolással sem távolítható el) jelentősen segít elkerülni a kellemetlenséggel, esetleg fájdalommal járó fogászati problémákat, például az ínygyulladást. A fogkő olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek ínygyulladást okozhatnak. Ennek tünetei közé tartozik a kellemetlen lehelet és az ínyvérzés. A fogínygyulladás következtében az íny összezsugorodik, ami vérzést okoz, aminek következtében a fognyak érzékennyé válik. A kezeletlen ínygyulladás fogágybetegséghez, csontvesztéshez, hosszú távon pedig a fogak meglazulásához és elvesztéséhez vezet (fogágybetegség).

ultrahangos fogkő eltávolítás
 

Milyen pozitívumai vannak a szájhigiénés kezelésnek?

A KG Dental Clinicben a szájhigiéniai kezelést fájdalommentesen, képzett szakemberek, dentálhigiénikusok végzik, speciális, erre a célra kifejlesztett berendezésekkel.
A professzionális fogtisztítást érdemes félévente megismételni, hogy megelőzzük az ínygyulladást és hosszú távon a fogágybetegségek kialakulását. A kezelés után megszűnik a fogkő okozta mechanikai irritáció és a fogkőben lévő baktériumok által okozott ínygyulladás, ínyvérzés és rossz lehelet. A polírozás a fogak felszínét simábbá és sok esetben fényesebbé teszi, ami esztétikusabbá teszi a fogakat, és elősegíti a tisztán tartást.

fogkőeltávolítás

Mit kell tennie, ha meg akar szabadulni a fogkőtől és a sárgás lerakódásoktól, amelyek ínygyulladást okoznak?

A szájhigiénés kezelés kiválóan alkalmas arra, hogy megőrizze fogai épségét, és egy félórás, fájdalommentes kezelés során eltávolítsa a fogkövet és a baktériumok búvóhelyeként működő sárgásbarna lerakódásokat. A kezelésre az itt található űrlap kitöltésével tud jelentkezni!

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás