Kattints Kattints

A csontsorvadás okai és kezelése | KG Dental Fogászat

HU EN DE

A csontsorvadás okai és kezelése

Amikor csontvesztés következik be az állkapocs területén, az nem csak a szájüregi egészséget, hanem az általános jólétet is befolyásolhatja. A KG Dental, Mosonmagyaróvár városában található fogászati klinikánk, magyar, angol és német nyelven is kiválóan beszélő szakemberei készen állnak, hogy segítsenek megérteni a csontsorvadás okait és a lehetséges megoldásokat.
A csontsorvadás okai és kezelése a KG Dentalnál

Mi okozza a csontvesztést az állkapocsban?

 • Fogvesztés: A fogak gyökerei stimulálják az őket körülvevő alveoláris csontot, elősegítve annak megújulását. Amikor fogakat veszítünk el trauma vagy más okok miatt, ez a stimuláció megszűnik, ami csontsorvadáshoz vezet. A hiányzó fogak hosszú távú elhanyagolása az állkapocs további területeinek csontvesztéséhez vezethet, ami a szomszédos fogakat is veszélyezteti.
 • Parodontális betegség: Az ínyszövetek krónikus fertőzése által okozott parodontális betegség szintén jelentős csontvesztést okozhat. A betegség előrehaladtával a baktériumok károsítják az íny és az alveoláris csont szerkezetét, ami további fogvesztéshez vezethet.
 • Fogsorok és hidak: Míg a hagyományos fogpótlások, mint a fogsorok és hidak, helyreállíthatják a mosoly esztétikáját és funkcióját, ezek nem nyújtanak elegendő stimulációt az állkapocs csontjának megőrzéséhez, ami hosszú távon csontsorvadást okozhat.

Mik a csontsorvadás tünetei?

Az állkapocs csontsorvadás nem mindig okoz észrevehető tüneteket. Azonban a következő jelek utalhatnak rá:
 • Az arc alakjának megváltozása
 • A fogak lazulása vagy elmozdulása
 • Nehézség a rágásban vagy a beszédben
 • Arc- vagy állkapocsfájdalom
 • Fogíny visszahúzódása

A csontsorvadás kezelése

 • Fogászati implantátumok: A KG Dental klinikán különös figyelmet fordítunk a fogászati implantátumokra, amelyek a legmodernebb megoldást jelentik a csontsorvadás megelőzésére. Ezek a kis titán oszlopok a természetes foggyökerekhez hasonlóan stimulálják az állcsontot, segítve annak egészséges megújulását.
 • Csontbeültetés: Ha jelentős csontvesztés következett be, a csontbeültetés lehet a legjobb megoldás. Ebben az eljárásban csontot transzplantálnak az érintett területre, ami lehetővé teszi a csont szerkezetének helyreállítását és a fogászati implantátumok számára szükséges stabilitás biztosítását.
 • Életmódbeli változtatások: A dohányzásról való leszokás, a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag étrend, valamint a megfelelő szájhigiénia mind hozzájárulnak az állkapocs egészségének megőrzéséhez.

Hogyan előzhető meg a csontsorvadás?

A legjobb megoldás a megelőzés. Rendszeres fogorvosi ellenőrzések, a fogak helyes ápolása és a korai beavatkozások, mint például az időben elvégzett fogpótlások, segíthetnek megelőzni a csontvesztést. A KG Dental szakemberei készen állnak arra, hogy segítsenek Önnek a megfelelő kezelési terv kidolgozásában, legyen szó akár megelőzésről, akár már meglévő probléma kezeléséről.
A KG Dental klinikán törekszünk arra, hogy minden páciensünk a lehető legjobb szájüregi egészséget élvezhesse. Magas színvonalú szolgáltatásainkkal és több nyelven beszélő személyzetünkkel biztosítjuk, hogy mindenki, legyen szó helyi vagy külföldi páciensről, értse és hozzáférjen a szükséges információkhoz és kezelésekhez. Ha Ön is aggódik az állcsontja egészsége miatt, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk a további tanácsért és kezelésért.
Fogászati konzultációra jelentkezem

Fogászati tippek, tanácsok

Fogászati problémája van? Olvassa el legfrissebb fogászati tanácsainkat fogorvosainktól!

További bejegyzések »
x
Időpontfoglalás